Mit tudunk a Garabonciásokról?

A Garabonciás Együttes 1988-ban alakult. Tagjai iskolások, akik szívesen tanulmányozzák, tanulják régmúlt korok táncait, muzsikáját, játékait. A tanultakból műsor kerekedik. Múzeumok, művődési házak gyermekrendezvényein, történelmi emlékezések műsorában, gyakran a televízió képernyőjén láthatók, külföldön is sikeresen mutatják be műsorukat. Történelmi játékaikban a felidézett kor hétköznapjai és ünnepi eseményei jelennek meg, táncos-pantomímes feldolgozásban, korhű viseletben, korabeli zenével. Műsoraik után gyakran tanítanak meg a közönségnek egy reneszánsz, barokk táncot, vagy korabeli játékokat játszanak velük.
Próbáikon művészeti alapképzésben részesülnek, színpadi gyakorlatot szereznek, megismerik műsoraik művelődéstörténeti "hátterét". Az új műsorokra alkotó táborban készülnek fel.

A Garabonciás Alapítvány művészeti iskola létrehozásán munkálkodik. A súlyozottan történelmi társastáncot oktató iskola bázisa és gyakorló tere a húsz esztendős Garabonciás Együttes. Az iskola szakmai feladatainak ellátására a Garabonciás Művészetpedagógiai Műhely szakcsapata készen áll. A művészet iskola - a tervek szerint - zeneiskola tanszakként működik majd. Az Alapítvány váők és támogatók jelentkezését.

Az együttes tagjai gyakran töltik együtt szabadidejüket, kirándulnak, minden évben nyári táborozáson vesznek részt, természetesen itt is a történelmi játékok, régi korok életmódjának felidézése a kedvenc időtöltésük.

A Garabonciás Együttes
művészeti vezetője: Aranyos Ágota,
pantomim mester, rendező: Tarcsa Zoltán,
asszisztens: Péter Bogklárka.
alapító: Váradi István.


JelmezsorAz együttes 2001-ben elnyerte a FORD Európai Kulturális Örökség díjat.

Köszönjük, hogy adójának 1%-át eddig a Garabonciás Alapítványnak adta.
Kérjük tegyen így idén is!
Adószámunk(megváltozott):
     19674124-1-42
Köszönjük!

Adótámogatásokból a Garabonciás Együttes jelmeztárát gyarapítottuk és táborozásaink anyagi forrását növeltük.