A Garabonciás Alapítvány

A Garabonciás Alapítvány címe (megváltozott):
1163 Budapest, Máté utca 2.
Tel./fax: 311-6239
Számlaszáma:
ERSTE BANK: 11670009-07764400-70000007
Adószámunk (megváltozott):
19674124-1-42

A Garabonciás Alapítvány a gyermekkultúra hagyományai, értékeit menti, népszerűsíti. Alaptevékenysége a Garabonciás Együttes működtetése. 1999. óta közhasznú alapítvány.
Közreműködik a gyermekkultúrával kapcsolatos események, akciók szervezésében, kezdeményezésében.
Része volt a régi hangszeres oktatás terjedésében (koboz- és tekerő tanítás, hangszerkészítés). Országos (több, határon túli résztvevővel nemzetközi) énekmondó versenyt rendezett Balassi Bálint emlékére. Kezdeményezője és szakmai bonyolítója pedagógusok számára rendezett, akkreditált történelmi társastánc tanfolyamoknak. Része volt a Nemzeti Alaptanterv tananyag-színesítő területein szükségessé vált továbbképzések szakmai tervezésében és lebonyolításában. Művészetpedagógia Műhelye komplex művészetoktatási tantervet dolgozott ki és tett közzé (Garabonciás Tanterv), melynek alkalmazásához továbbképzéseket szervezett. Az Országos Pedagógiai Intézet internet honlapján elérhető reneszánsz módszertani anyag Játékok Mátyás király udvarában címmel a Műhely tapasztalatai alapján íródott.
A Garabonciás Alapítvány közhasznúsági beszámolója 2014. évi tevékenységéről itt megtekinthető.


A Garabonciás Alapítvány tevékenységei:


Felnőtt képzés

Történelmi Társastánc Oktatói Továbbképzések, akkreditálva!

A Garabonciás Művészetpedagógiai Műhely továbbképző programjában csaknem minden évben szerepel a történelmi társastánc oktatói továbbképzés.

- Bővebb információt hamarosan olvashatnak.

- A jelentkezési lap: feltöltés alatt.

Kellő számú jelentkező (legalább 14 fő) esetén, "délelőttös", kifejezetten zenetanárokhoz "igazított', 30 órás tanfolyamot indítunk, akár Budapest egy, vagy összefogó több kerületében vagy vidéken. Az eredményes részvétel zenetörténeti, művelődéstörténeti alapismereteket tételez fel.

Történelmi Társastánc Oktatói tanfolyamaink vezető előadója Kovács Gábor PhD. A tanfolyam kézikönyve Kovács Gábor Reneszánsz táncok és Barokk táncok c. kötete (a Garabonciás Alapítvány kiadása). A résztvevők mindkét könyvet, valamint a továbbképzés hangzó zenei anyagát díjmentesen kapják

Az érdeklődők jelentkezését a tanfolyamokat szervező PREKOG Pedagógiai Szolgáltató Intézet e-mail címére: prekog.titkarsag@upcmail.hu vagy a Garabonciás Alapítvány e-mail címre: garaboncias@t-online.hu várjuk.

Igény esetén alkalmazott drámajáték tanfolyamot szervezünk, különös tekintettel a történelmi játékokra, pantomím és bábjátékos módszerekre, oktatási és szabadidős alkalmazásra.
Játszóház vezető képzés. Történelmi, művelődéstörténeti, néprajzi játszóház vezetés. Különleges kézműves technikák.
AGarabonciás Alapítvány művészetpedagógiai oktatócsomagot állított össze. Az egynaposra tervezett képzés tekintélyes előadógárdával, a művészetoktatás számos ösvényére vezeti a résztvevőket.

Gyermekprogram szervezés

A Garabonciás Alapítvány novemberben tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Történelmi Táncosok Találkozóját. Felhívásunk a 2013. évi találkozóra megtekinthető itt.
A jelentkezési lap letölthető ide kattintva.

Gyerekek!

Küldjetek fotót a Garabonciás Honlapra!
Történelmi játékotok, előadásotok fotóját várjuk a Garabonciás e-mail címre. A legérdekesebb felvételeket jutalmazzuk!

Te is lehetsz garabonciás!
Az együttes újoncai az együttes új műsorában szerepet kapnak!

Felhívásunkat mutassátok meg osztálytársaitoknak, barátaitoknak.

A felhívás és toborzó plakát letölthető ide kattintva.

Jelentkezéseteket e-mail címünkön várjuk! garaboncias@t-online.hu


Kiadó tevékenység

A Garabonciás Alapítvány kiadásában jelent meg Történelmi Társastáncok sorozatban:
Kovács Gábor: Reneszánsz táncok
Kovács Gábor: Barokk táncok
Reneszánsz tánczene a Reneszánsz táncok c. könyv zenei anyaga CD-n
Barokk tánczene a Barokk táncok c. könyv zenei anyaga CD-n
Történelmi tánctár - reneszánsz és barokk táncok oktató DVD-n, CD zenei alappal
Kivágós papírjátékok: történelmi értékű épületek, reneszánsz és barokk jármű makettek, reneszánsz és barokk öltöztető babák, különféle papírjátékok (Középkori vásári terepasztal, reformkori papírszínház, stb.)
A fentiek megrendelhetők az Alapítványtól telefonon, faxon, postán vagy e-mail-en.

Történelmi táncház szervezés

Rendszeres történelmi társastánc táncház sorozat különféle korok (pl. reneszánsz, barok) táncokból, vagy váltakozó korokból, tánciskola jelleggel vagy alkalmanként, élő- vagy gépzenére.