A Garabonciás Együttes műsorai

Ókori játékok

z ókori görög és római világ ünnepei, hétköznapjai, játékai elevenednek meg pantomim játékainkban. Például: Ókori iskola. Ókori színház. Rómaiak Aquincumban (A víziorgona története). Az ókori olimpia eseményei. A műsorban esetenként a nézők is szerepet kapnak, vagy ókori versenyjátékokban vehetnek részt.
Ősök nyomdokán

áncjátékunk a honfoglalás korát idézi. Az kor hiedelemvilága, szokásai elevenednek meg. Egy ifjú felnőtté válását ünnepli a nemzetség, a szertartást a táltos vezeti. A táncjáték jelmezei korabeli emlékek és kutatások alapján készültek, a kísérőzene is a kor hangulatát kelti.
Királymesék

műsor három táncjáték a XIII.-XV. század magyar királyainak emléket állító mesék nyomán korabeli viseletben, korhű zenére, a koroknak megfelelő táncelemekkel készült, a millennium tiszteletére. A mesék korabeli krónikások leírásából származnak (Bankó lánya, Toldi Miklós dicsősége), egyik történet alapjául Vörösmarty Mihály költeménye (Szép Ilonka) szolgált.
Középkori vásár

középkori sokadalom árusai, kikiáltói, mutatványosai és a vásári nép forgataga adják a negyven perces műsor hangulatát. Korhű jelmezek korabeli muzsika, reneszánsz táncok teszik érdekessé és hitelessé a műsort.
Gyermekjátékok

ruegel világhírű festménye tölti be a színpadot, a festményen látható gyermekjátékok egy része kavarog a táncos-pantomímes játékban. A műsor zenéjét a festő kortársától és "földijétől", Susato-tól kölcsönöztük, "jelmeztervező" maga a festő.
Szép Ilonka históriája

reneszánsz táncjáték Vörösmarty Mihály költeménye alapján Mátyás király szerelmi kalandját mutatja be.
Reneszánsz műsor

eneszánsz zenéből szerkesztett hangversenyeket színesít az együttes reneszánsz tánckészlete.
Tündérvilág

Tündérvilág című táncjáték Henry Purcell Tündérkirálynő című muzsikájára a Szentivánéji álom motívumaira készült.
Napkirályfi

Garabonciás Együttes műsora a színpadi barokk világába vezet, a francia barokk korát idézi. Lully művét alapéje a francia "táncoló király", XIV. Lajos ifjú éveit jeleníti meg, amikor a kamasz-király nagy balett-szerepével lepte meg udvarát. A premier annyira jól sikerült, hogy a "Napkirály"- szerep "a királyon maradt".
La Fontaine meséi

a Fontaine állatmeséit Lully zenéjére mutatja be táncos-pantomimes műsorunk. Táncelemei a francia barokk népi stílusát idézik, ezt mutatják a műsor jelmezei is. A gyerekek a kamra zugában egy kosarat találnak tele állat-maszkokkal és a nagymama mesekönyvével. Kedvük támad a történetek eljátszására.
Barokk műsor

"barokk szvit" a barokk kor táncrendje. Ennek táncai - barokk szerzők műveiből összeállított hangverseny számokkal - alkotják a barokk műsor alapját. Barokk pantomim játékaink színesítik ezt a műsort: a kor híres-hírhedt találmánya a Sakkozógép című jelenet névadója.
Bálozók

z "eladó lányok", első bálozók készülődnek. Csinosítják egymást, magukat, hajukat igazítják. Egyiküket-másikukat mintha mágnesként vonzaná a tükör. ...
Huszáros

nagypapa várokozással tekint pelyhesállú unokájára: büszkesége biztosan huszárnak áll. A huszárverbunk odavonzza a falubelieket, nőket, öregeket is.