A Garabonciás Együttes barokk és rokokó műsorai

Tündérvilág

Tündérvilág című táncjáték Henry Purcell Tündérkirálynő című muzsikájára a Szentivánéji álom motívumaira készült.
Napkirályfi

Garabonciás Együttes műsora a színpadi barokk világába vezet, a francia barokk korát idézi. Lully művét alapéje a francia "táncoló király", XIV. Lajos ifjú éveit jeleníti meg, amikor a kamasz-király nagy balett-szerepével lepte meg udvarát. A premier annyira jól sikerült, hogy a "Napkirály"- szerep "a királyon maradt".
La Fontaine meséi

a Fontaine állatmeséit Lully zenéjére mutatja be táncos-pantomimes műsorunk. Táncelemei a francia barokk népi stílusát idézik, ezt mutatják a műsor jelmezei is. A gyerekek a kamra zugában egy kosarat találnak tele állat-maszkokkal és a nagymama mesekönyvével. Kedvük támad a történetek eljátszására.
Órajáték

aydn mester mechanikus órák zenegépei számára szerezte ezeket a dallamokat. Mi életnagyságúvá varázsoljuk a zenélő óra bábjait és magát az óraszerkezetet is. A bábok az órából kilépve életre kelnek, és bemutatják kis történeteiket.
Barokk műsor

"barokk szvit" a barokk kor táncrendje. Ennek táncai - barokk szerzők műveiből összeállított hangverseny számokkal - alkotják a barokk műsor alapját. Barokk pantomim játékaink színesítik ezt a műsort: a kor híres-hírhedt találmánya a Sakkozógép című jelenet névadója.